Findes der aktivitetsure, der er lavet til børn?

Det er ikke kun voksne, der kan få gavn af at have et aktivitetsur om håndleddet. Det gør sig også gældende for børn. Der er dog forskel på, hvad hhv. børn og voksne kan bruge et sådant ur til. De fleste voksne bruger det til at maksimere deres træning, så de får mest muligt ud af den tid, de bruger på at løbe, styrketræne e.l.

For børn er det dog noget lidt andet. Det reelle mål er det samme, som for voksne; at bevæge sig mere. Dog er urene til børn ofte lavet, så det næsten virker som en leg. Hvis du som forælder har et ønske om at få dit barn til at bevæge sig en tand mere, er et aktivitetsur et godt køb. Uret kan nemlig være til en stor hjælp.

Børn skal motionere mere end voksne

Iht. Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal et barn faktisk bevæge sig mere end voksne. Et barn bør motionere op til en time om dagen, mens voksne kan nøjes med ca. 30 min. Det er dog ikke alle børn, der får bevæget sig nok, men det kan et aktivitetsur dog lave om på, da det kan gøre det sjovt for dit barn at være mere aktiv.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er alle af disse ure, der egner sig til børn. Det er der selvfølgelig flere grund til, men det er ikke blot som følge af, at størrelsen ikke altid passer til et barn. Det er noget, der i lige så høj grad handler om, at de ikke har den samme funktionalitet, der faktisk gør uret sjovt for et barn.

Derfor kan det være svært at finde frem til det rette ur til dit barn. Det betyder, at det er vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge det rette aktivitetsur. Hvis det er noget, du har svært ved, er et en god idé at søge lidt hjælp på nettet. Det kan du bl.a. gøre på Aktivitetsure.dk, hvor de har beskrevet en lang række aktivitetsure.

Du kan lave konkurrencer med dit barn

Hvis du selv har et aktivitetsur, der er kompatibelt med dit barns, kan I lave konkurrencer med hinanden. Det er bl.a. noget, der gør sig gældende for ure fra Garmin. Her kan I bruge deres online univers til at lave en eller flere konkurrencer med hinanden. Det er en både god og sjov måde at motivere dit barn til at bevæge sig.

Det er ikke alle, der har et ønske om selv at deltage i disse konkurrencer. Derfor skal du gøre op med dig selv, om det er noget, du har et ønske om. Hvis du har det, så er det en god idé at tage et kig på et ur til jer begge fra Garmin. Det vil nemlig give jer adgang til Garmin Connect, som er det online univers, der er nævnt før.

I denne forbindelse bør det dog understreges, at du ikke skal bruge det til at presse dit barn. Du skal derimod bruge det som en sjov motivationsfaktor for jer begge.

Kommentarer er lukket.