En stor hund i en lille krop

Går I og overvejer en firbenet tilføjelse til familien, så kan I overveje en Jack Russell Terrier, som også bare kaldes en Jack Russell. Jack Russell Terriere er fysisk små hunde, men man får meget hund for sine penge alligevel.

En Jack Russell bliver 13-16 år gammel, så familiens ekstra tilføjelse vil blive hængende i en del år. Det første år er det mest krævende. Her skal hvalpen trænes og opdrages.

De første overvejelser

Hvis I overvejer en hund i familien, så er det vigtigt, at I overvejer grundigt. I skal tænke på, om I har tid og overskud til en hund. Det er et stort arbejde at have hund. Der er meget, der skal gøres hver eneste dag.

For familier med børn kan det være nemmere at vælge en lille hund. De store hunde kan være svære for børnene at holde. Vil de gerne hjælpe med træning og på gåturene, kan det være smartere med en lille hund. Her kan en Jack Russell Terrier være en mulighed. Men om I overvejer sådan en eller en helt anden type hund, så bør I gøre noget forarbejde. Læs om de hundetyper, I overvejer. Vær også helt ærlige med jer selv, når I overvejer, om sådan en hund kan passe til jeres familie.

Den første tid

Hvis I beslutter jer for at få en hund, og I får en hvalp, så er den første tid meget vigtig. Når hvalpen kommer hjem til jer, er der meget, den skal lære. Den skal også lære hele verden at kende. Den vil ikke have oplevet ret meget endnu. Det er jeres opgave at give den oplevelser – og de skal være gode. Det vil også være jeres opgave at træne og opdrage hunden.

En Jack Russell Terrier og sådan set også alle andre racer bør trænes meget det første år. Så får den de vigtigste øvelser på plads. Når hunden først er voksen, får man automatisk øvet de øvelser, der er brug for i hverdagen. Men det er stadigvæk en god idé at træne med hunden.

En god familiehund

En Jack Russell Terrier egner sig godt som familiehund. Den har en størrelse, der gør den nem at håndtere. Den har også et stærkt sind, der gør, at den kan holde til lidt af hvert. Dog vil den passe bedre i en familie med lidt større børn end hos nogle helt små.

Jack Russell Terrieren kræver noget træning. Den kræver generelt en del aktivering. Lidt større børn kan være med til at aktivere og træne hunden. Så er I flere om opgaven. Desuden vil det gavne forholdet mellem hunden og børnene. Det er noget, der ikke altid bare fungerer. En hund skal lære at kunne med både voksne og børn. Den skal lære, at spillereglerne gælder for alle mennesker – også dem, der opfører sig som hvalpe.

Terriersindet

Overvejer I en Jack Russell Terrier, så er det forhåbentlig, fordi I har haft hund før. Ellers bør I være villige til at bruge en masse tid på at træne hunden. En Jack Russell er nemlig en stor hund i en lille krop. Den har et meget selvstændigt og stærkt sind. Det er ikke noget problem for den at skulle klare sig selv. Den har selvtilliden til det.

Fordi Jack Russell Terrieren har det stærke sind, så skal træningen udføres rigtigt. Hunden skal opdrages og trænes på den helt rigtige måde. Derfor bør I finde hvalpetræning og senere hundetræning for voksne hunde, hvor I kan lære fremgangsmåderne.

Træner man en Jack Russell Terrier rigtigt, så kan man få en meget dygtig og lydig hund. Men den er stærk, så den skal kunne se fordelene i at samarbejde.

Kommentarer er lukket.