Det er vigtigt med gode forudsætninger for et sundt miljø i underlivet

Kvindens underliv er det sted, hvor miraklerne for menneskeheden kontinuerte eksistens finder sted. Der hvor liv laves og udvikles. Samtidig er det også hjem for ene række mekanismer og bakterier, der skal beskytte dette område og disses mekanismer, hvorfor det kan være vigtigt at opretholde gode og sunde betingelser for disse.

Sådan kan du passe på balancen

Kvinders underliv er som udgangspunkt designet således, at det egentlig i mange henseender kan passe sig selv. De bakteriekulturer der findes i og omkring skeden er gode bakterier, der sørger for at der er balance i underlivet og er dårlige betingelser for, at dårlige og forstyrrende bakterier eller svamp skede kan gøre sin indtræden. Ikke desto mindre kan der være elementer af en hverdag, der kan virke forstyrrende for denne balance, hvilket du eventuelt kan være opmærksom på.

Den naturlige balance i kvindens skede skal gerne sikre en mere syrlig pH-værdi, der laver sværere levevilkår for uønskede bakterier eller svamp skede. Derfor kan du ved at bruge uegnet sæbe i området over en længere periode godt forstyrre denne syrlighed. Meget sæbe er nemlig basisk, og dermed udligner det pH-værdien i skeden og dermed det ønskede miljø. Så derfor kan du måske med fordel benytte en intimsæbe i netop dette område, for at undgå det øvre. Nogle kan også drage fordel af et mælkesyresupplement tilegnet skeden.

Skulle uheldet være ude

Det kan dog godt ske, at der kommer en bakteriel ubalance i skeden, der også kan medføre svamp skede. Men lider du af svamp i skeden? Så er der heldigvis hjælp at hente. Har du mistanke derom, kan du indledningsvist søge hjælp hos din læge, der både kan hjælpe med at konstatere problemet såvel som give en vejledning i, hvordan du kan løse det. Så du kan få et godt og sundt miljø i dit underliv igen.

Kommentarer er lukket.