Derfor er online lektiehjælp det perfekte valg til dit barn

Lektiehjælp er ikke noget, som mange forældre kan lide at snakke om, men nogle gange er det simpelthen nødvendigt.
Det er ikke altid, at du har muligheden for at hjælpe med alle dit barns lektier, men læringen er stadig vigtig. Netop derfor kan lektiehjælp være et redskab, som skaber mere glæde og læring hos dit barn.

Men i dag er denne hjælp rykket på nettet og nedenfor kan du læse om, hvorfor dette er så fordelagtigt – for både barn såvel som forælder.

Brug IT bedre

Dit barn er med al sandsynlighed mere end vant til at bruge IT i skolen, og derfor er det slet ikke noget problem at blive introduceret til det i lektiehjælp.

For hvad end vi snakker om videochat, lyd, whiteboards eller noget helt fjerde, så er det værktøjer, som mange børn faktisk kender fra deres skoletid.

Og så kan de altså komme ud over barrieren, som en blyant og et stykke papir kan være, for det er ikke altid, at det stemmer overens med den læring, som de er vant til.

Hjælpen kommer i øjenhøjde

For nogle børn er det, at få hjælp af en voksen ikke sjovt, nogle gange er det endda lidt ydmygende. Derfor kan det være en massiv fordel at have online lektiehjælp, hvor den hjælpende person ofte ikke er meget ældre end dit barn.

Tit vil det nemlig også være en skoleelev, som er et par klassetrin højere. Det gør, at du ikke skal til at lære nye regnemetoder til gamle regnestykker eksempelvis, fordi pensum og indhold i skolerne ændrer sig hele tiden.

Samtidig kommer læringen simpelthen ned til barnet. I stedet for, at man ser på den voksne som en autoritet, der bestemmer, hvad der skal skrives i lektiehæftet, så bliver det et ungt menneske, som man kan sparre med. Dit barn vil med al sandsynlighed være mere tilbøjelig til at spørge ind til, hvordan og hvorledes, hvilket er netop det, der skaber rigtig god læring for de fleste børn!

Se dit barns læring

Nogle gange handler det simpelthen om at kunne se, at man bliver bedre. Hvad end det er til tennis, matematik eller læsning, så er fremskridt fedt.

Derfor har online lektiehjælp ofte hjælp fra interaktive spil og tests, som er med til at måle barnets færdigheder i noget bestemt.

Først og fremmest er dette fordelagtigt, fordi det er en sjov måde, for barnet, at bearbejde de ting, som de har lært. Men til gengæld gør det mere end det. For det gør lige pludseligt, at fremskridtet kan måles, og at det kan måles over længere tid.

Og for mange børn er det simpelthen noget helt andet at se, på en skærm, hvor de startede, og hvor de er endt henne.

Det sætter læringen i perspektiv og er med til at vise, at dedikation og arbejde faktisk godt kan give noget.

Du kan med god samvittighed vælge online lektiehjælp til dig barn – læring skal nemlig være i højsædet!

Kommentarer er lukket.