De mange fordele ved en sansegynge

Som forældre er der mange ting I kan gøre for at hjælpe jeres barn med dets udvikling af både intelligens, motorik og fysikken. En sansegynge er et af de bedste redskaber, hvorigennem barnet kan udvikle sig på en sjov og tryg måde.

Det primære mål for barnet ved at købe en sansegynge er naturligvis, at det gennem leg og sjov tvinges til at udvikle færdigheder omkring motorik og balance. Dette sker ved at placere barnet på sansegyngen og lade det kravle rundt på må og få under opsyn. Denne metode til udvikling læner sig op ad en af de kendte teoretikere John Deweys teori om ’learning by doing’, hvor barnet udvikler balanceevner ved at opleve hvordan gyngen tipper let eller bevæger sig.

Men hvilken gynge skal man købe og hvornår skal man investere i en sådan? I denne artikel på bedste5.dk kan I finde nogle forskellige produkter og se deres fordele og ulemper.

Hvornår skal der købes en sansegynge til mit barn?

Der er sådan set ingen begrænsning for, hvornår du kan investere i en sansegynge til dit barn. Da en sansegynge enten skal monteres på et stativ eller hænges fra loftet i en krog kan denne også bruges som en vugge til helt små børn, når de skal have en middagslur i løbet af dagen.

Du bør dog altid holde øje med dit barn når det placeres i sansegyngen, da der er risiko for at de kan kravle ud til kanten og falde ud over. Du kan med fordel købe en blød pude, eller placere babydynen i sansegyngen, hvis denne skal bruges til middagsluren i barnets tidligste måneder.

Du kan med fordel vente med at købe en sansegynge til barnet er omkring 2 år. Det er anslået at det først er ved 3-årsalderen, at barnet for alvor er klar til at udnytte gyngen til træning af motorik og balance, men det anbefales at der bruges noget tid på at vænne barnet til produktet inden træningen begynder.

Hvilken sansegynge skal jeg vælge til mit barn?

Der findes rigtig mange modeller, hvoraf nogle har en fast bund, mens andre modeller har en netbund med forholdsvist store masker. For at dit barn vil synes at gyngen er sjov og du kan læne dig tilbage og lade dem udvikle sig i ro og trygge omgivelser, kan du med fordel starte med en gynge med fast bund. Du kan dog også købe en med netbund, men starte med at tilkøbe en pude til gyngen for bedre stabilitet til de første forsøg.

Om sansegyngen skal monteres på stativ eller ved ophængning i loftet kommer naturligvis an på din boligindretning – modellerne har ingen forskelle hvad angår funktion grundet deres monteringsmetode.

Kommentarer er lukket.