Børn og el-løbehjul: Er det en god idé?

I løbet af de seneste par år er el-løbehjul blevet populære. De er næsten overalt i bybilledet. I starten var det kun i storbyen, men sådan er det ikke længere. Der skal ikke herske tvivl om, at det ikke er alle, der har den samme mening om disse el-løbehjul. Mange mener faktisk, at de blot er til fare på de danske veje.

Et punkt hvor de fleste er enige, er at børn ikke bør have lov til at bruge dem. Det er også derfor, der er lavet en specifik dansk lov, der dikterer, at føreren af et el-løbehjul skal være mindst 15 år. Det er derfor end ikke tilladt for et barn at føre et elektrisk løbehjul, med mindre det er noget, der foregår på en privat grund.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det ikke er en god idé, at du lader et barn køre rundt på et elektrisk løbehjul – heller ikke selvom det er på privat grund. Man kan komme galt afsted på et el-løbehjul, da det kan køre helt op til 20 km/t. Der findes endda modeller, der kan køre endnu stærkere end de tilladte 20 km/t.

Mange børn ville finde det sjovt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er en lang række børn, der ville finde det sjovt, hvis de kunne få lov til at køre på et el-løbehjul. Faktum er dog, at der ikke er lavet en regel om alder på føreren for sjov. Hvis du har overvejet at købe et el-løbehjul til dit barn, så er det noget, du stærkt frarådes, da det kan ende helt galt.

Du kan finde en lang række andre sjove transportmidler, der er langt bedre at købe til dit barn. Hvis du selv er på jagt efter et nyt transportmiddel, så skal der ikke være nogen tvivl om, at et el-løbehjul fra eksempelvis denne side kunne være en god idé. Det er dog ikke noget, der egner sig til børn, da det er et uhyre farligt køretøj.

Der er mange, der vil have el-løbehjulene af vejene

Det er ikke alle, der er lige glade for de nye el-løbehjul. Der er op til flere, der mener, at det er for farligt, at de skal dele plads på cykelsti og vej med cyklister osv. Det er et køretøj, der kan nå en fart på helt op til 20 km/t. Hvis en person på et el-løbehjul kører ind i en cyklist med 20 km/t, så kan det gå meget, meget galt.

Hvis du har i sinde at købe et el-løbehjul, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal sikre dig, at det ikke er noget, dit barn eller dine børn kan få fat i. Hvis de først finder ud af, at de kan køre på det, så vil det ikke tage lang tid, før de begynder at tage det på lidt køreture. Og det er netop dét, du skal sikre, ikke vil ske.

Et elektrisk løbehjul kan være et glimrende transportmiddel, men det er ikke et stykke legetøj for børn.

Kommentarer er lukket.