Bliv klar til barnets første cykelhjelm

Som forælder kan man godt frygte, når ens børn skal til at lære at begå sig i trafikken som cyklist, og uanset hvor lang tid man som forælder forsøger at udskyde det, så kommer dagen alligevel, hvor barnet får sin første cykel og skal ud at cykle for første gang. Man kan altså lige så godt være forberedt. Artiklen herunder forsøger at komme med nogle bud på hjælpemidler, der kan sikre, at dit barn får en god start på den tohjulede.

Cykeltræningen – en rolig start

Alt afhængig af hvor gammel dit barn er første gang, det sætter sig på cyklen, kan der tages forskellige hjælpemidler i brug til at starte med. Det kan være, at det er relevant med støttehjul i begyndelsen, før dit barn lærer selv at holde balancen på to hjul.

De første gange på børnecyklen kan være nervepirrende for både dig og dit barn, og det kan derfor være en god ide at vælge et asfalteret område, hvor der ikke er mange biler, der kører rundt. Det kan eksempelvis være et roligt boligkvarter eller en tom parkeringsplads. Hvis der er mulighed for det, kan det allerbedste være brede asfalterede cykelstier i naturen.

Mange forældre vælger at benytte sig af en længere pind, der fungerer som et håndtag, og som sættes fast i børnecyklens bagagebærer. På den måde kan man kontrollere, at barnet ikke pludselig styrter eller er på vej ud på en trafikeret vej med mange biler.

Cykelhjelmen – det allervigtigste tilbehør

Før du sætter dit barn op på en cykel for første gang, skal du sørge for, at barnet er helt klædt på – og her kommer cykelhjelmen ind i billedet. Børnecykelhjelmen er både nødvendigt og vigtigt tilbehør til din nye lille cyklist. Cykelhjelmen kan nemlig være med til at forhindre, at et styrt ender med at blive langt mere alvorligt.

Det er dog vigtigt, at du bruger lidt tid på at sikre dig, at I investerer i den rigtige børnecykelhjelm, for der findes utallige på markedet, og ikke alle er lige effektive eller lige sikre at have på. Det kan derfor være fornuftigt at finde en pålidelig test af børnecykelhjelme på nettet, før du køber, hvis du skal sikre dig, at der på dit barns hoved sidder den mest optimale hjelm. Det kan være alt fra hjelmens vægt til design, der kan have indflydelse på, hvor sikker hjelmen bliver vurderet til at være. Vær endvidere sikker på, at den cykelhjelm, I vælger, lever op til alle de sikkerhedskrav, der måtte være.

Lær dine børn trafikreglerne

Der er mange tiltag, der kan være med til at give dit barn de allerbedste muligheder for at være og føle sig sikker i trafikken. Foruden ovenstående er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at lære dine børn alle de nødvendige trafikregler, før de ruller alene ud i trafikken. På den måde får børnene udviklet gode vaner fra starten af, så de ikke kun bliver sikre cyklister, men også ansvarlige fremtidige bilister i trafikken.

Kommentarer er lukket.