Glæd dit barn ved at fejre halloween

Elsker dine børn også halloween? Det kan være lidt svært at regne ud, hvad man skal gøre omkring halloween, da det typisk ikke er noget, man selv har fejret som barn. Halloween har hverken historisk eller traditionel forbindelse til Danmark, men flere og flere vil gerne fejre det alligevel. Hvad skal du gøre?

Barn kommer i udklædning

Skær græskar

En simpel ting, som er super hyggelig at gøre til halloween, er at skære græskar sammen. Køb et græskar til alle i familien, og gå i gang med at skære uhyggelige, sjove eller fine motiver ind i det. Det kan godt rode lidt, da man også skal have tømt græskarret for kerner og fyld, så det kan være en god idé at gøre det udenfor. Hvis I har en terrasse med et spisebord, kan I eventuelt stå der, da det ikke er lige så træls med græskar på terrassen som på trægulvet indenfor. Når I går i gang med at tømme græskarrene, kan I komme fyldet i en spand. Husk at være forsigtig og hjælpe børnene, hvis de er små. 

Klæd jer ud

Når det er halloween, skal man jo også klæde sig ud, og hvis I som familie holder en halloweenaften, er det bestemt nødvendigt med kostumer. Det kunne være fedt, hvis du som forælder gik all out, men det går også, hvis du bare tager en sørøverhat på eller lignende. Børnene vil elske, at de kan klæde sig ud. I kan måske aftale, at I mødes til aftensmad udklædte, men at det er en overraskelse, hvad I hver især skal være? Der er mange muligheder, for halloween er en højtid, hvor der er plads til kreativitet. Hvis du er helt tom for idéer, kan du altid finde inspiration online.

Lav sjov mad sammen

Noget, som også kan være super sjovt, er mad. I stort set alle andre situationer vil man gerne gøre den mad, man laver, lækker og appetitlig at se på, men sådan er det ikke, når det er halloween. Her kan I lege og eksperimentere med mad, så det kommer til at se ulækkert og uhyggeligt ud. I kan lave hotdogs, hvor pølsen er skåret, så det ligner en finger, I kan lave småkager, der ligner edderkopper, I kan lave æg, som ligner øjeæbler, og I kan nyde et blodrødt glas saftevand til. Det er sjovt, fordi det er så anderledes end det, man normalt laver i et køkken, men maden vil bestemt stadig smage godt.

God halloween! 

Som sagt kan det være udfordrende at udregne halloween, når det ikke rigtig har været en del af ens egen barndom, men dine børn vil sætte stor pris på din indsats. Det er tid til at nyde det hyggelige i det uhyggelige, og have en sjov halloween sammen.

Kommentarer er lukket.