Armbåndsure til børn

Når barnet har lært klokken – eller er i gang med at lære det, så kan du støtte indlæringen ved at give barnet et armbåndsur.

Efter at have været overhalet i popularitet af mobiltelefonen i en del år, så er armbåndsuret nu igen kommet tilbage som den praktiske tidsviser, som det er. Det gælder for både børn og voksne.

Når det kommer til ure til børn, så er udvalget enormt.

Hvornår skal barnet have et ur?

Det er ret forskelligt, hvornår barnet begynder at interessere sig for klokken. Nogle viser interesse for det, inden de mentalt er klar til at kunne lære det, og andre siger det ingenting, selv om de burde have den passende modenhed til det.

Støt op om barnets interesse for uret, for det er altid en nemmere proces at lære noget, hvis motivationen er til stede.

Hvis barnet bliver omkring otte år og stadig ikke viser interesse for det, så må du i gang med noget målrettet motivation og indlæring. Det skal læres, og det er en gavnlig evne at have.

Når barnet begynder at gå i skole, kan det godt have et armbåndsur på.

Digitalt eller analogt?

For nogle børn er det lettest at lære klokken ved at se på digitale tal. Dem kender de fra deres telefon, og det giver bedst mening for dem.

Andre børn har lært klokken ved at se på den traditionelle runde urskive og vil derfor se det som det “rigtige” ur. Lad barnet vælge urtype i første omgang, men begge former for urskive bør læres.

Det kan være lidt af en øvelse at overføre den ene måde at vise tiden på til den anden. Det kræver noget støtte for de flestes vedkommende.

Hvilket design skal det være?

Udvalget af ure til børn er forståeligt nok enormt. Der findes børneure i alverdens udformninger. Der kan være forskelle på selve urskiven, på om det er digitalt eller analogt, og så kan det være forskelligt, hvilken urrem der er sat på uret.

Der er nok at vælge imellem. Her må du nok både lade din egen holdning til, hvordan et godt børneur er designet og hensynet til barnet smag komme til udtryk.

Måske kan I sætte jer sammen og studere det store udvalg hos Golden Times, som har ure til børn i massevis – og i et hav af udformninger. Find nogle stykker, som I kan være enige om, og vælg så endeligt ud fra dem hvilket armbåndsur, barnet skal have.

Ure til det lidt større barn

Når barnet bliver lidt ældre, så er det nok en anden type armbåndsur, der er interessante. Uret skal nok være lidt større i remmen, og så skal det nok have en lidt anden stil, end det allerførste ur havde.

Uret til det lidt ældre barn bliver nok et ur, der er lidt mere modent i designet. Der skal måske nogle flere funktioner på uret, eller udtrykket eller motivet skal være mindre barnligt. I det hele taget skal urets udtryk følge med barnets alder. Så passer det hele sammen.

Kommentarer er lukket.