Indretning af børneværelset

Der er mange ting, der skal tænkes igennem, overvejes og forberedes, når man skal være forældre. Der skal købes en barnevogn, barneseng og et puslebord. Der skal tænkes over, hvordan jeres opdragelse skal være – hvilke værdier I vil give videre? Vi kunne lave en lang liste over ting, I skal tænke over, overveje, købe og forberede. Først og fremmest ville listen blive så lang, at du ikke ville kunne overskue at læse den – for det andet ville den blive så lang, at vi ikke ville have tid og plads til at skrive den. I stedet kan vi skrive om, hvad du skal tænke særligt over, når du skal indrette børneværelset. Det er nemlig en af de vigtige ting, der skal klares, inden barnet melder sin ankomst.

Vælg lamper med et behageligt lys

Det er måske begrænset, hvor meget dit barn kommer til at opholde sig på sit værelse i de første par år. Som regel vil barnet helst være i nærheden af sine forældre i de første år, og derfor kommer leg og barnets udforskning måske også mest til at foregå i andre rum i hjemmet – med mindre du også opholder dig på værelset. Hvis du vil have, at dit barn sover på sit eget værelse, er det dog en rigtig god idé, at du tænker på lyset i værelset. Det er en god idé at vælge noget lys, der kan reguleres, og som ikke bliver for skarpt. Det vil nemlig altid være det mest behagelige – og især inden sengetid og om morgenen. Du kan med fordel også bruge flere lamper på børneværelset. Således kan du justere, hvor lyst eller mørkt det skal være ved at slukke og tænde de forskellige lamper.

Vælg en god seng

Det er ikke kun for voksne, at søvn er vigtigt – faktisk er søvnen endnu vigtigere for de små. Det er nemlig, mens de sover, at de udvikler sig. Derfor skal dit barn altså have de bedste forudsætninger for at sove godt om natten. Dette gælder, uanset om barnet sover i soveværelset eller på sit eget værelse. For at give dit barn de bedste forudsætninger for at sove godt om natten, kan du sørge for at vælge en god seng. Vælg en seng med en god madras, og sørg for at bruge en sengerand, så dit barn ikke slår hovedet mod tremmerne på sengen.

En stol til dig selv

I det første lange stykke tid vil du måske også opholde dig på børneværelset, når dit barn gør det. Måske vil du også sidde ved sengen i det første stykke tid, når dit barn skal sove. Uanset hvad er det en rigtig god idé at sætte en stol på børneværelset, som du – eller en anden voksen – kan sidde i. Du kan blandt andet finde mange stole at vælge imellem hos Zederkof, der sælger mange forskellige møbler til mange forskellige formål.

Kommentarer er lukket.