Tips til pynt på børneværelset, der stimulerer barnets sanser

Der findes rigtig mange forskellige ting til at pynte på børneværelser. Derfor kan det virke som lidt af jungle for forældre at finde rundt i, hvad barnet har mest glæde af. Det gælder nemlig ikke om at overplastre værelset med forskellige billeder, klistermærker og wallstickers. Barnets sanser er bedre indrettet til at fokusere på mere enkle motiver og genstande, som de fordyber sig i, frem for en masse pynt, så barnet bliver forvirret og overstimuleret af at kigge sig omkring.

De enkle børneplakater stimulerer barnets hjerne på en rolig måde

Det helt lille barn har faktisk allerbedst af motiver i sort/hvid, da hjernen ikke skal arbejde så hårdt for at analysere dem. Her kan man eksempelvis kigge på plakater til børn med flotte billeder af pandaer eller isbjørne.  Man kan også vælge børneplakater med tegnede motiver. Disse er typisk også meget enkle, hvorfor de er skønne at have på børneværelset. En simpel tegning af et hjerte, uden en masse detaljer, og så med en ensfarvet baggrund er derfor at foretrække, frem for et motiv med en masse udpenslede detaljer.

Indled søvnen med en positiv stemning fra søde børneplakater

Hænger Plakaterne så de er nemme at få øje på fra barnets seng, så er det særligt vigtigt, at de frembringer en form for ro, så barnet kan ligge og studere plakaterne i ro og mag, indtil barnet falder i søvn.

Det gælder derfor om at vælge børneplakater med positive og glade motiver, så de frembringer en glædesfølelse hos barnet, der ligger og skal til at sove. Da plakaterne på børneværelset muligvis er det sidste, barnet ser, inden det ligger sig til at sove, så er det vigtigt, at søvnen indledes med positive stemningsladninger.

Børneplakater med dyr er og bliver et sikkert hit på børneværelset

Børn elsker simpelthen dyr – især de helt små børn. Det er en fest, når børnene skal lære dyrenavnene og de mange sjove dyrelyde, der følger med. Derfor er børneplakater med dyr på et stort hit i mange hjem.

Når man som forælder sidder ved sengekanten og får dagens sidste, rolige sludder om vind og vejr med barnet, så er det både sjovt og ikke mindst lærerigt for barnet at snakke om dyrene på plakaterne. Det er en måde, hvorpå man kan stimulere barnets fantasi, hvor barnet kan fortælle en hel masse om den lille, søde kanin, der hænger på væggen – den får måske endda et navn?

Børneplakater er billige på nettet og nemme at skifte ud for fornyelse på værelset

Noget af det smarte ved børneplakater er også, at de ikke koster ret meget. Man kan derfor nemt, hurtigt og billigt skifte rundt på plakaterne, hvis man synes, at der trænger til lidt forandring på børneværelset. Børneplakater kan nemlig købes på nettet helt nede fra kun 125 kroner pr. plakat, hvilket er meget billigt i forhold til mange andre billeder og andet dekoration, som man kan købe til børneværelset. Plakaterne er med til at skabe ro og tryghed samt en god og hyggelig stemning på børneværelset.

Kommentarer er lukket.