Sådan slipper du af med pletter på tæppet

0

De fleste der har et hus med tæpper, kender til problemet. En væltet flaske rødvin, lidt sovs på tæppet eller et lille barn der for gnedet lidt chokolade godt ned i det. Det er de færreste tæpper der lige kan være i vaskemaskinen. Det er desuden de færreste, der kan tåle det. Der skal altså andre ting til, hvis uheldet er ude.

Småpletter og lignende 

Der findes naturligvis mange typer af pletter på tæpper. Er der væltet en hel flaske rødvin, som er løbet ud og har ligget og tørret ind i tæppet, skal du nok have professionel rengøringshjælp. Du kan prøve med gode mængder vand, og efterfølgende bagepulver, der kan trække farven ud. Har det ligget længe, skal der dog som regel skrappere midler til. Er der tale om kaffe eller te er ulykken noget mindre. Her kan du som regel klare det med lidt helt almindelig rengøringsmiddel.

Et af de “tricks” der ikke er så mange der kender, er at man kan bruge et strygejern, til at slippe af med mange pletter. Det kan nemlig bruges til at fjerne småpletter. Du skal blot støvsuge der hvor pletten er, fugte et håndklæde med lidt eddike blandet op med vand (ca. 1/3 eddike og 2/3 vand) og stryge ovenpå håndklædet.

Salt og danskvand

Et “trick” som derimod er mange der kender, er at danskvand er et rigtig godt middel mod  pletter på tæppet. Der er dog ikke så mange der er klar over, at salt og bagepulver faktisk også er rigtig effektivt. Disse ting hjælper dog kun ved pletter, der lige er kommet. Det hjælper altså ikke noget at pøse salt og bagepulver på indtørret kakao på dit hvide tæppe, det skal ske lige efter ulykken er indtruffet.

Dup i stedet for at gnide

Mange gør den fejl, at de begynder at gnide og gnubbe på pletten, når der spildt noget. I stedet for skal man duppe lidt mere nænsomt. Når man gnider, tværer man pletten ud, hvilket kun gør det hele værre.

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist.