Byg med dit barn

En gang imellem finder man sig selv, hvor man er i gang med at bygge noget nyt. Det kan være, at man er i gang med at bygge et helt nyt hus, eller er ved at tilføje et værelse eller to mere til det hjem, man allerede har. Du kan sagtens have børnene med, når huset skal have en opgradering.

Byggeplan

Når familien forøges

Hvis der er familie forøgelse på vej, kan det være nødvendigt med ekstra plads i hjemmet. Hvis det ikke lige lægger i kortene for din familie at flytte, kan I vælge at bygge til huset i stedet for. Her kan det være rart med en byggeekspert, der kan hjælpe jer på vej. Måske er der dele af arbejdet, som I selv kan klare? Der skal graves ud til det nye værelse, og det er noget, både skovle i voksenstørrelse og børnestørrelse kan hjælpe med. Børnene vil garanteret elske at være involveret i deres forældres projekt, og det er noget, de garanteret vil lære en masse af. Du skal selvfølgelig tage dig lidt tid til at forklare dem, hvad der foregår, og hvad der skal gøres.

Et nyt barneværelse?

Det kan også være, at en eller flere af børnene er vokset fra deres værelse, og at de har brug for et nyt med mere plads. Måske skal to af børnene have ét stort værelse, eller måske skal de have hver sit. Børnene vil være vilde med at dele deres mening, så husk at spørge dem, hvad de tænker. Hvem ved; måske bliver din bedste idé skabt af inspiration fra dine børn. Børnene vil sætte pris på at have noget at skulle have sagt, og det er også sundt for dem at prøve at have lidt ansvar, og det er en god idé at øve sig i at have meninger. Dog skal du selvfølgelig altid tage den sidste beslutning, så resultatet også bliver realistisk. 

En assistent i børnestørrelse 

Det kan være super hyggeligt med en eller børn ved sin side, når man har gang i et byggeprojekt. Når de er gamle nok, kan du lære dem ting såsom at slå søm i, save brædder over og lignende. Hvis der er et rum, der skal males, kan børnene også sagtens være med til det. Husk bare, at det er dit ansvar at lære dem, hvordan man gør. Børnene vil formentlig gerne hjælpe og være sammen med deres forælder, så det skal nok blive en hyggelig stund.

Nye tilføjelser 

Uanset om det er nye tilføjelser til familien eller til huset, vil det garanteret være noget, børnene er nysgerrige om. Giv dem en mulighed for at lære noget nyt, samtidig med at de kan hjælpe til. Det er sundt at prøve noget nyt for jer alle sammen.

Kommentarer er lukket.