Hund og barn? Få hverdagen til at fungere med begge dele

Med et lille barn i huset er det helt normalt at være i tvivl om, hvorvidt en hund også vil passe ind. Men det kan sagtens lade sig gøre at kombinere de to ting uden, at I skal lægge hele jeres liv om – og faktisk kan en hund lære dit barn mange værdifulde lektioner.

Bulldog i haven

Sørg for masser af frisk luft

Som alle hundeejere bør vide, så trives hunde bedst, når de får regelmæssige gåture – og for rigtig mange racer gælder det, at jo længere en tur og jo flere indtryk, hunden får, jo bedre. Har du mulighed for at køre din hund træt dagligt bliver omgang med børn også meget nemmere at håndtere uden, at hunden bliver for begejstret. Nogle gange kan det bare ikke altid lade sig gøre at give hunden helt lige så mange, lange gåture i det fri om dagen, som de ønsker – og har du en aktiv hund med et stort motionsbehov som f.eks. en jagtrace er det decideret umuligt. Her er det guld værd at have en bolig med en have, som du kan lukke hunden ud i, når den skal på toilettet eller bliver rastløs og har brug for at suse en tur. 

Er du ikke hjemme en portion af dagen – eller vil du bare gerne slippe for hele tiden at åbne og lukke havedøren – så anbefaler vi at installere en hundelem i døren. F.eks. er Staywell 280EF Kæledyrslem ideel til små hunde – og har du kat, passer den også perfekt til dem.

Opbyg tillid til hunden – og giv barnet en ven for livet

Hunden har som bekendt ry for at være menneskets bedste ven – og hvis du selv har haft hund som barn, så ved du, at venskabet med din barndoms hund ikke er et, du glemmer. Det kræver uden tvivl en vis grad af tålmodighed langsomt at introducere din hund for dit barn – og viljestyrke at sætte grænser for hunden, hvis den bliver vildere, end det er forsvarligt omkring barnet. Men når venskabet først er blevet etableret, er det en fryd at se blomstre. Der vil vente dit barn en trofast ven, som elsker den ubetinget, når det kommer hjem – og du vil aldrig skulle bekymre dig om, at din hund bliver ensom eller mangler en legekammerat.

Kommentarer er lukket.